Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Jutfasepad 5 Utrecht

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ligplaats Rijksoverheid
Conditie: k.k.
Adres: Jutfasepad 5
Postcode: 3522 HZ
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1998
Oppervlakte: 70 m2 m²
Woon oppervlakte: 60 m2 m²
Lengte: 16.80 m
Breedte: 6.50 m
Aantal Kamer(s): 4
Aantal woonlagen: 1
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: Centrale verwarming
Ligging: In breed water
Inrichting: Tuin op oever
Parkeren: Openbaar gratis
Aangeboden sinds: 24/05/2021

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Wil je heerlijk rustig wonen in de stad Utrecht met om je heen groen en water? Dan is deze bijzondere woonark interessant.

In het water van het Merwedekanaal ligt de ark aan het Jutfasepad, een mooi rustig stukje van Utrecht. Deze ark is in 1998 gebouwd, destijds geheel naar de bijzondere wensen van de eigenaar. De betonnen bak is van goede kwaliteit, gebouwd door De Blauwe Wimpel in Diemen. De bak heeft een unieke vorm, hij is gebouwd in de vorm van een mossel. De opbouw is destijds in eigen beheer vervaardigd, op basis van een eigen ontwerp, met duurzame materialen. Voor de wanden is stro gebruikt, met aan de buitenzijde houten gevelbekleding. Het schuine dak heeft een bedekking die uitgevoerd is als “groen” dak.

De binnenzijde is sfeervol ingericht, met eenvoudige materialen. De inrichting is afgestemd op bewoning door een of twee personen. Er zijn mogelijkheden de ark te verbouwen met wijziging van de ruimtes.

Via de voordeur kom je in een middenruimte met een open keuken en eet/woonkamer. Links hiervan bevindt zich een zit/werkkamer. Rechts is een badkamer met een slaapkamer gesitueerd. De badkamer is een doorloopruimte naar de achterkamer. De zit/werkkamer en de achterkamer kunnen eventueel tot tweede en derde slaapkamer verbouwd worden.

De kwaliteit van de inrichting zal voor de meeste mensen niet meer voldoen aan de wensen die gelden anno 2021. Kortom, om het geheel naar wens te maken, zal het nodig zijn de handen flink uit de mouwen te steken.

Onder de vloer, in de droge betonbak, is volop ruimte om spullen op te bergen. Deze ruimte is goed bereikbaar via een luik in de vloer.

De oever is ingericht als tuin met een oppervlakte van circa 70 m2. Een deel van de tuin is voorzien van bergruimtes.
Het is mogelijk bij de woonark een recreatievaartuig af te meren. Vanaf de ligplaats kan een leuk vaargebied bereikt worden. Zo kun je naar de Oude Gracht en de singels varen, een prachtige tocht door het sfeervolle Utrecht, of verder door Utrecht heen naar de Vecht. Ook is het mogelijk over het Merwedekanaal zuidwaarts te varen, richting Nieuwegein.

Met de fiets is het centrum van Utrecht in 10 minuten te bereiken. En er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer, zo ligt het Centraal Station op 10 minuten per bus. In de buurt is gratis parkeergelegenheid. De snelwegen A2, A12 en A 27 zijn goed bereikbaar.

De ark heeft centrale verwarming met een combiketel. Vanzelfsprekend is de woonark aangesloten op onder meer gas, water en elektriciteit en er is gemeentelijke riolering waarop deze of een volgende ark via een rioolpomp aangesloten kan worden.

De ligplaats is een vaste ligplaats van de Rijksoverheid, met een ligplaatsontheffing van Rijkswaterstaat en een ligplaatshuurovereenkomst van het Rijksvastgoedbedrijf. De ligplaats is opgenomen in het bestemmingsplan en in de gemeentelijke Havenatlas. Voor het gebruik wordt circa € 1.200,- per jaar betaald, als huur aan het Rijksvastgoedbedrijf.

Is de locatie aantrekkelijk, maar liever de huidige ark vervangen? Dat kan.
Op deze plek is het mogelijk een ark neer te leggen met twee woonlagen en een lengte van circa 16,80 meter en een breedte van circa 6,50 meter, met een hoogte boven water van maximaal 4 meter. Met de diepgang ter plaatse is het goed mogelijk een woonark met twee woonlagen af te meren. Afhankelijk van de bouwwijze kan een woonark met circa 180 m2 woonruimte gerealiseerd worden. Voor de vervanging zal toestemming van Rijkswaterstaat en van de gemeente nodig zijn en is bovendien een omgevingsvergunning (de zogenoemde bouwvergunning) nodig.

Met de naam De Mossel is de woonark ingeschreven in het schepenregister van het kadaster. Deze inschrijving is nodig voor het verkrijgen van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek alleen mogelijk bij de Rabobank. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden.

Kortom, een knusse woonark, waaraan nog wel het nodige moet gebeuren, op een aantrekkelijke locatie met veel groen en water in Utrecht.

Een gunstige bijkomstigheid is dat er geen overdrachtsbelasting verschuldigd is. Voor de overdracht kiest de verkoper een ervaren notaris.

Interesse in deze woonark, behoefte aan meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neem dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 en m3 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 en m3 is bij benadering vermeld. Serieuze gei?nteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Adres: Jaagpad 6 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 16.10m / Breedte: 5.25m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 08/06/2023

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Adres: Zonder ligplaats Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 15m / Breedte: 4m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 29/05/2021

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Jutfasepad 5 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 16.80m / Breedte: 6.50m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 24/05/2021