Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Angstelpad 14 ws Loenersloot

Te Koop

 540.000

Status: Te Koop
Vraagprijs: €  540.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ark in water van waterschap
Conditie: k.k.
Adres: Angstelpad 14 ws
Postcode: 3634 AM
Plaats: Loenersloot
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1994
Oppervlakte: 170 m²
Woon oppervlakte: 170 m²
Lengte: 18.20 m
Breedte: 5.20 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: Centrale verwarming
Ligging: Op aantrekkelijke ligplaats
Inrichting: Buitenruimte met tuin en terrassen
Parkeren: Gehuurde garage en openbaar
Aangeboden sinds: 06/02/2022

Ruime woonark met twee woonlagen in landelijke omgeving

Op een aantrekkelijke locatie is deze grote woonark te koop. De ark is gelegen aan het Angstelpad in Loenersloot, op gunstige afstand van de snelweg A2.

De woonark heeft twee woonlagen en vier slaapkamers. De buitenafmetingen zijn circa 18,20 x 5,20 meter. De woonoppervlakte is circa 170 m2. Er is circa 100 m2 buitenruimte.

De ark is in 1994 gebouwd om op deze ligplaats te liggen en is destijds in eigen beheer ter plaatse afgebouwd. Van het bouwtraject is documentatie met onder meer een fotoreportage beschikbaar.

Het entreeniveau is op de bovenste woonlaag, met een voordeur in de hal. In de hal bevindt zich een toilet. Vanuit de hal is links de woonkamer bereikbaar met een open keuken. Op hetzelfde niveau bevindt zich een tussenruimte en vanuit daar is een eerste slaapkamer bereikbaar.

Vanuit de tussenruimte kan via een vaste trap de woonlaag beneden bereikt worden. Deze woonlaag bevindt zich deels onder water, heerlijk koel in de zomer en goed te verwarmen in de winter. Van rechts naar links zijn daar de slaapkamers twee tot en met vier gesitueerd. Ook is er een ruime badkamer die voorzien is van een bad, een wastafel en een inloopdouche. In de gang bevinden zich vijf inbouwkasten en aan het einde een berging/klusruimte waar de CV-ketel geïnstalleerd is.

Bij de ark is veel buitenruimte. Vanuit de woonkamer komt u via een degelijke buitentrap op een houten terras boven water. U kunt daar een duik in het water nemen en er via een RVS zwemtrap makkelijk weer uit komen.
Ook tussen de woonark en de oever is een terras gebouwd, langs een groenstrook als tuin. Bij de tuin is een houten schuur aanwezig. De aanwezige combinatie van terrassen maakt het mogelijk bij zonnig weer de hele dag door een plek in de zon te kiezen.

De locatie bevindt zich in een landelijke omgeving, waar heerlijk wandelen en fietsen mogelijk is. Wilt u varend van de omgeving genieten? Naast het terras is er de mogelijkheid een recreatievaartuig af te meren. Vanaf de ligplaats kunt u aangenaam varen over de Angstel, een sterk meanderend riviertje. Op zo’n 1,5 km kunt u de Vinkeveense Plassen bereiken en op circa 4 km afstand is de Vecht bereikbaar.

Langs de tuin naast de ark loopt een wandelpad langs weilanden. Bij de woonboten op deze locatie kun je niet met de auto voor de deur komen. Op circa 100 meter afstand bevinden zich garages voor de bewoners, het is mogelijk een garagebox te huren. Voor bezoekers is er de mogelijkheid op circa 250 meter afstand op een openbaar terrein te parkeren.

De bereikbaarheid van de snelweg A2 is prima, de op- en afrit Vinkeveen bevindt zich op circa 1 km afstand. Zo zijn onder meer Amsterdam en Utrecht goed bereikbaar. Ook loopt de N201 langs Loenersloot, enerzijds richting Hilversum en anderzijds richting Vinkeveen.

De woonark heeft een betonnen casco (een drijvende betonnen bak) en hoeft dus niet voor periodiek onderhoud naar een werf. De ark is geïsoleerd en is voorzien van dubbel glas. Hij wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming. In de woonkamer en in een slaapkamer beneden zijn airco-units aanwezig.
Er zijn aansluitingen op onder meer elektriciteit, leidingwater en aardgas. Op het dak bevinden zich 14 zonnepanelen. Een rioolpomp zorgt voor afvoer van afvalwater naar de gemeentelijke riolering.

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Stichtse Vecht in de provincie Utrecht. Het water is eigendom van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het waterschap heeft de verhuur van de ligplaats in handen gegeven van een particuliere verhuurder die ook de oever verhuurt. De actuele huurprijs is circa € 1.950,– per jaar.

De woonark kan ingeschreven worden in het schepenregister van het Kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening.
Momenteel is het nog niet duidelijk of het verkrijgen van een hypotheek voor deze woonark mogelijk is, vanwege te verwachten aanvullende informatie over de situatie van de ligplaats. Hypotheken voor woonboten worden alleen verstrekt door de Rabobank, die daarvoor specifieke voorwaarden heeft opgesteld. Voor actuele mogelijkheden kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient een notaris gekozen te worden die ervaring heeft met woonboten.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. De woonoppervlakte is het resultaat van een meting van de lengte en breedte, gemeten aan de binnenzijde van de buitenwanden.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Andere aanbiedingen:

Te Koop

€ 600.000

Met Ligplaats

Adres: Amsteldijk 727 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 25m / Breedte: 4.90m

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 07/02/2022

Te Koop

€ 1.000

Zonder Ligplaats

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 11m / Breedte: 3.5m

Aangeboden sinds: 23/03/2021

Te Koop

€ 419.000

Met Ligplaats

Adres: Meije 322 Nieuwkoop

Provincie: Zuid-Holland

Lengte: 14m / Breedte: 4m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 25/03/2023