Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Vechtdijk 314 Utrecht

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ligplaats waterschap
Conditie: k.k.
Adres: Vechtdijk 314
Postcode: 3563 MD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1998
Oppervlakte: 135 m²
Woon oppervlakte: 135 m²
Lengte: 19 m
Breedte: 5.5 m
Aantal Kamer(s): 6
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: CV
Ligging: In stadse groene omgeving
Inrichting: Tuin en waterterras
Parkeren: Openbaar
Aangeboden sinds: 23/04/2023

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Wilt u op het water wonen in Utrecht, op een aantrekkelijke locatie buiten de stad, in het water van de Vecht? Dat is mogelijk in deze woonark die aan de Vechtdijk ligt.

Houdt u van water, zon, rust en ruimte om u heen? Op een aantrekkelijke locatie in Utrecht is deze woonark met deels twee woonlagen te koop. In deze ark kunt u in de stad wonen met een landelijk gevoel en waterbeleving. Dat is mogelijk aan de Vechtdijk in Utrecht, waar de ark rustig in de rivier de Vecht dobbert.

Afmetingen en indeling

De ark heeft buitenafmetingen van circa 19 x 5,5 meter. Doordat de woonark deels twee woonlagen heeft, is de bewoonbare oppervlakte maar liefst circa 135 m2. Bovendien is er onder de woonkamervloer in de betonbak een bergruimte (hoogte circa 1,10 m) van meer dan 40 m2.

De indeling is als volgt.
Vanuit de entree is links een woonkamer bereikbaar. Aan de waterzijde grenst aan de woonkamer een inpandig terras. Vanuit de woonkamer is de keuken bereikbaar.
Vanuit de hal is een toilet te bereiken. Een niveau hoger bevinden zich 3 slaapkamers (2 slaapkamers en een derde kamer als werkkamer).
Een niveau lager (deels onder de waterlijn) zijn een badkamer en 2 slaapkamers gesitueerd. Bovendien bevindt zich daar een ruimte voor de wasmachine en de technische installatie. Van daaruit is de bergruimte onder de woonkamervloer bereikbaar.

Buitenruimte

Op de oever is een tuin in gebruik met een oppervlakte van circa 85 m2. In de tuin staat een schuur van circa 6m2. Een deel van de ruimte tussen de woonark en de oever is voorzien van twee vlonders, met een oppervlakte van circa 20 m2, waarmee de gehele buitenruimte aan die zijde ruim 100 m2 bedraagt.
Bovendien is er aan de waterzijde een inpandig terras van circa 5 m2.
Zo zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk buiten te vertoeven, naar keuze in de zon of juist in de schaduw.

Vanuit de woonark op deze locatie heeft u meerdere mogelijkheden het water op te gaan, onder meer in een kano of op een SUP- board. Bij de ark kunt u een recreatievaartuig afmeren, u kunt zo vanuit uw drijvende woning instappen en genieten van de schoonheid van de rivier de Vecht of gezellig een rondje door de singels en grachten van de stad varen.

De Vechtdijk is ingericht als fietsstraat, die formeel voor autoverkeer doodlopend is. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf deze locatie bent u met de auto zo op de snelwegen A2, A27 en A12. En in circa een kwartier fietsen bent u in het centrum van Utrecht.

Langs de Vechtdijk bevindt zich een park. Dichtbij is Fort aan de Klop gevestigd, een fijne gelegenheid waar u wat kunt drinken of eten en waar regelmatig gezellige activiteiten zijn. Wat verder verlaat u Utrecht en wandelt of fietst u door een natuurlijke omgeving richting Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen en verder.

Techniek:

De woonark is in 1998 gebouwd door het gerenommeerde arkenbouwbedrijf Spruyt in Heerenveen. Recent is de ark voorzien van energielabel B. De eigenaren hebben uitzonderlijk goed voor de ark gezorgd, de staat van onderhoud is uitstekend.
De ark is aangesloten op elektriciteit, water en aardgas. Afvalwater wordt afgevoerd door een rioolpomp, naar de gemeentelijke riolering. De woonruimte wordt verwarmd door centrale verwarming met een Remeha combiketel.

Ligplaats en kadastrale inschrijving

De ligplaats bevindt zich in water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan de oever van de gemeente Utrecht. De ligplaats is opgenomen in de gemeentelijke havenatlas en het bestemmingsplan en er is een huurovereenkomst met het waterschap. Voor het gebruik van de ligplaats wordt circa € 2.150,- per jaar aan het waterschap betaald.

Door inschrijving in het scheepsregister is de woonark registergoed en is er een hypotheek mogelijk. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit, die voor woonboten met specifieke voorwaarden werken. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Overig

Voor de overdracht dient de koper in overleg een notaris te kiezen die ervaring heeft met woonboten. Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Adres: Zonder ligplaats Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 15m / Breedte: 4m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 29/05/2021

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Jutfasepad 5 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 16.80m / Breedte: 6.50m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 24/05/2021

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Adres: Jaagpad 6 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 16.10m / Breedte: 5.25m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 08/06/2023