Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Engelsedijk 116 ‘s-Hertogenbosch

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  249.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ligplaats van waterschap
Conditie: k.k.
Adres: Engelsedijk 116
Postcode: 5231 EJ
Plaats: 's-Hertogenbosch
Provincie: Noord-Brabant
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1988
Oppervlakte: 130 m²
Woon oppervlakte: 120 m²
Lengte: 15 m
Breedte: 5.5 m
Aantal Kamer(s): 6
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: Centrale verwarming
Ligging: In buitengebied
Inrichting: Met grote tuin
Parkeren: Gratis
Aangeboden sinds: 24/05/2021

DEZE WOONARK IS VERKOCHT

Thuis een vakantiegevoel hebben, dat kan in deze ruime woonark met ligplaats aan de rand van ‘s-Hertogenbosch.

Met de zomer voor de deur betekent dit: heerlijk uitkijken over het water of buiten genieten in de grote tuin. Wat wil je nog meer, het water op, met je eigen boot naast de deur of een hengeltje uitgooien, wandelen of fietsen in de omgeving, het is hier allemaal mogelijk.

Deze ruime woonark met twee woonlagen is gelegen aan de Engelsedijk in ‘s-Hertogenbosch. Het centrum van deze gezellige stad is bereikbaar in een kwartier fietsen of zo’n 10 minuten met de auto. Bij de ark is er parkeergelegenheid langs de weg op twee “eigen” parkeerplaatsen en meer langs de openbare weg.

De ark is praktisch ingericht, met in totaal vier slaapkamers. De indeling van de woonark is als volgt.

Bij binnenkomst is vanuit de hal naar links de lichte woonkamer bereikbaar, met afmetingen circa 6,85 x 4,75 meter. Vanuit de hal naar rechts bevindt zich de keuken, die met afmetingen van circa 4,15 x 4,75 meter ruim genoeg is om te gebruiken als grote eetkamer/keuken.

Via een trap vanuit de woonkamer is een hal beneden te bereiken. Vanuit die hal zijn vier slaapkamers en de moderne badkamer met wastafel, toilet en inloopdouche te betreden. Momenteel zijn twee slaapkamers in gebruik als hobby- en kledingkamer.

Vanuit de woonkamer en de keuken is er naar twee kanten uitzicht. Aan de ene kant over het water met onder meer de gezellige jachtwerf met ligplaatsen en aan de andere zijde de ruime tuin en de groene dijk.

De tuin heeft een oppervlakte van circa 200 m2 en is ingericht met deels verharding en veel groen. Grenzend aan de omheinde tuin is er een schuin deel tegen de dijk, van circa 150 m2.

In de tuin bevinden zich momenteel diverse zitjes. Stelt u zich eens voor, afhankelijk van het moment van de dag kiest u een zonnig plekje of gaat u juist ergens in de schaduw zitten. En als klap op de vuurpijl is het ’s avonds heerlijk vertoeven rondom de houtkachel.

Met een boot kunt u vanaf de woonark fijn varen in de omgeving. Over De Dieze naar de Ertveldplas en dan door naar het hart van ’s-Hertogenbosch of in noordelijke richting naar de Maas.

De woonboot wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming en is aangesloten op aardgas en elektriciteit. Via een eigen rioolpomp wordt afvalwater geloosd naar de gemeentelijke IBA.

De ligplaats (het water en de oever) wordt gehuurd van het Waterschap AA en Maas. De actuele huur bedraagt € 350,= per jaar.

De woonboot heeft een stalen casco en is, zoals dat hoort, regelmatig uit het water geweest voor onderhoud. Een onderhoudsrapport is aanwezig. De laatste werfbeurt was in het najaar van 2017, voor de verzekering dient de eerstvolgende in 2023 plaats te vinden.
Verzekeraars hebben gewoonlijk als eis dat een woonboot met stalen casco periodiek (deze woonark na 6 jaren) voor onderhoud naar een werf gaat. Als zekerheid voor kopers kan bij de koop vastgelegd worden dat de kopers bij levering naar de werf gaan en dat de kosten van reparaties die voor de verzekering noodzakelijk zijn voor rekening van de verkopers komen.

Kortom, een bijzondere woonark, met veel binnen- en buitenruimte, in een landelijke omgeving.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

De woonark is ingeschreven in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek alleen mogelijk bij de Rabobank. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft bij de verkoop van een woonboot geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht zorgt een notaris met ervaring met woonboten, naar keuze van de verkopers.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Almelose Kanaal 105 Zwolle

Provincie: Overijssel

Lengte: 17.30m / Breedte: 4.5m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 05/07/2023

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Provincie: Utrecht

Lengte: 10.5m / Breedte: 2.5m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 27/02/2021

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Vechtdijk 314 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 19m / Breedte: 5.5m

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 23/04/2023