Selecteer een pagina

Kok Woonbotenmakelaar – Amsteldijk 859 – Amsterdam

Te Koop

 569.000

Kok Woonbotenmakelaar B.V.

Ambachtenstraat 10
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel

www.woonboot.nl

Kok Woonbotenmakelaar

info@woonboot.nl

020-4680940

Status: Te Koop
Vraagprijs: €  569.000
Aanvaarding: In overleg
Conditie: v.o.n.
Adres: Amsteldijk 859
Postcode: 1079LN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1912
Oppervlakte: 120 m²
Lengte: 30 m
Breedte: 5 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 1
Ligging: Unieke locatie aan de prachtige rivier de Amstel
Aangeboden sinds: 13/05/2024

Wonen op een unieke locatie aan de prachtige rivier de Amstel te Amsterdam?.

De Rivierenbuurt, onderdeel van Berlage’s prestigieuze Plan Zuid, met de fraaie bouwstijl van de Amsterdamse School, de iconische Wolkenkrabber, de statige lanen, de brede straten, allen vernoemd naar onze mooie rivieren die, aldus Hendrik Marsman, traag door oneindig laagland gaan.
En de begrenzing van deze populaire buurt wordt gevormd door Amsterdams trots….de Amstel.
In de 17e en 18e eeuw al geliefd bij de welgestelden, getuige de fraaie landhuizen die aan de oever verrezen. Velen daarvan zijn verdwenen maar de liefde voor de Amstel als favoriete locatie om te wonen is gebleven.

Wie droomt er niet van het weidse uitzicht, de betovering van de ondergaande zon op het water, de eenzame roeier geluidloos zoevend door het water, de fraaie wolkenluchten bij de wisselende seizoenen, het plezierbootje naast de deur………

Dat is wat wij u kunnen bieden!

Nabij het Martin Luther Kingpark en op nog geen 10 fietsminuten van het centrum van de stad! Alle voorzieningen binnen handbereik! Om de stad per auto te verlaten zijn de uitvalswegen in de onmiddellijke omgeving.

De klipperaak BOREAS, vernoemd naar de god van de noordenwind in de Griekse mythologie, is gebouwd in 1912 te Meppel en heeft sinds de jaren ’70 al vele vernieuwingen ondergaan met oog voor authentieke details. Living en keuken zijn één grote ruimte met veel lichtinval door de daklichten en patrijspoorten in de wand. Er zijn momenteel 2 slaapkamers, maar het voorste deel van het ruim, nu in gebruik als werkkamer, is eventueel bij de woning te betrekken en biedt dus uitbreidingsmogelijkheden.
De badkamer is eenvoudig uitgevoerd maar volstaat uiteraard. De roef biedt mogelijkheden ….denk bijvoorbeeld aan een werkkamer?…. inwonend studerend kind??? ….en is voorzien van een klein keukenblokje en toilet. Met een trap naar het achteronder is de slaapkamer met een vast bed en vaste kasten te vinden (stahoogte ± 1.71 m.). Ook via de roef is de stuurhut bereikbaar. Een heerlijke zit om hier uw kop koffie te nuttigen is hier te creëren. Vanuit de stuurhut heeft u uitzicht over de Amstel!

Op het buitendek is ruimte om te genieten en uiteraard is een frisse duik tijdens de warme zomerdagen zo in de Amstel gemaakt!

De BOREAS ligt aan de buitenzijde en is vanaf de wal via het buurschip te bereiken.

Het onderwaterschip is in 2017 voor het laatst gekeurd. Een herkeuring voor augustus 2024 is van toepassing.

Een schip van ca. 120 m2 woonoppervlakte op een toplocatie! ……En bent u net zo enthousiast als wij?………Dan maken we graag een afspraak voor bezichtiging.

Kijk voor meer informatie op: Woonboot.nl

Bijzonderheden:
Naam: BOREAS
Casco: Staal
Opbouw: Hout/staal
Afmetingen: ± 30 x 5 meter (casco)
Liggeld: Momenteel geen.
Nutsvoorzieningen: Elektra, water, kabel-tv, telefoon en riool. Gas middels gasflessen

Bouwer: Gebouwd te Meppel
Bouwjaar: 1912 (casco)

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Te Koop

€ 599.000

Met Ligplaats

Adres: SINGEL 54-G Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 21.31m / Breedte: 4.57m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 17/11/2023

Te Koop

€ 519.000

Met Ligplaats

Adres: Haringbuisdijk 957 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 25m / Breedte: 5m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 13/05/2024

Te Koop

€ 495.000

Met Ligplaats

Adres: Oude Engelenseweg 15 Den Bosch

Provincie: Noord-Brabant

Lengte: 38m / Breedte: 5m

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 23/07/2023