Selecteer een pagina

Kok Woonbotenmakelaar – Ertskade 364 – Amsterdam

Te Koop

 719.000

Kok Woonbotenmakelaar B.V.

Ambachtenstraat 10
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel

www.woonboot.nl

Kok Woonbotenmakelaar

info@woonboot.nl

020-4680940

Status: Te Koop
Vraagprijs: €  719.000
Aanvaarding: In overleg
Conditie: v.o.n.
Adres: Ertskade 364
Postcode: 1019EZ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1932
Oppervlakte: 108 m²
Lengte: 30.59 m
Breedte: 5.39 m
Aantal Kamer(s): 4
Aantal woonlagen: 2
Verwarming: Warmtepomp
Ligging: Een centrale en gewilde locatie in Amsterdam-Oost
Aangeboden sinds: 08/07/2024

Nostalgisch wonen aan de Ertskade – Ontdek de weelde van woonschip “CORNELIS”.

Welkom aan de Ertskade 364 in Amsterdam, waar het verleden en het heden samenkomen in de vorm van het prachtige woonschip “CORNELIS”. Dit karaktervolle schip, gebouwd in 1932, biedt een unieke woonervaring in de bruisende wijk Amsterdam-Oost, nabij het levendige Java-eiland en het historische centrum van de stad.

De Ertskade ligt in de Oostelijk Havengebied van Amsterdam, een gebied met een rijke maritieme geschiedenis, dat het einde van de 19e eeuw werd ontwikkeld om de groeiende handel en scheepvaart van Amsterdam te ondersteunen. Het gebied diende oorspronkelijk als haven voor het laden en lossen van schepen. Vroeger werden hier schepen volgeladen met ertsen en andere grondstoffen die via het Noordzeekanaal naar het vasteland werden vervoerd. De industriële geschiedenis van de kade is nog steeds zichtbaar in de robuuste architectuur en de aanwezigheid van historische havenkranen.

Inmiddels is de kade een gewilde locatie in Amsterdam-Oost, met een architectonische hoogstandjes van moderne architectuur en historische elementen. Vanaf de jaren 80 en 90 is hier een woongebied ontstaan met een harmonieuze blend van oud en nieuw met uitstekende voorzieningen zoals winkels, restaurants, groene ruimtes en cafés op loopafstand. Openbaar vervoer en goede wegverbindingen zorgen ervoor dat u snel en gemakkelijk in het centrum van Amsterdam bent.

Het woonschip “CORNELIS” is een voormalige Wad- en Sontvaarder, gebouwd in Martenshoek, dat nu dienst doet als een comfortabel en stijlvol woonschip. Met een royale afmeting van ± 30,59 x 5,39 meter biedt dit schip veel leefruimte. Het casco is van geklonken staal en het schip is in 2014 grotendeels zorgvuldig ingetimmerd door scheepstimmerbedrijf Jacobs uit Zwolle, wat zorgt voor een harmonie tussen traditionele charme en moderne luxe. U treft comfort in een historisch jasje waarbij sommige vertrekken nog naar eigen wens ingericht kunnen worden.

Bovendeks biedt het woonschip diverse mogelijkheden voor buitenleven, met houten luiken en staal gelaste dekken voorzien van daklichten. Hier kunt u genieten van de zon en het uitzicht over het water.

Binnen treft u een sfeervolle indeling met veel licht en ruimte. De stuurhut/salon tevens ingang en te bereikbaar via mooie brede gangboord is voorzien van vloerverwarming en biedt rondom uitzicht, waardoor u optimaal van het waterleven kunt genieten. De salon leidt naar een royale woonkamer in het achterschip, waar een houtkachel en houten vloer voor een warme en gezellige sfeer zorgen.

De kombuis is uitgerust met een luxe eikenhouten keuken, een 5-pits gaskookplaat (op propaan), vaatwasser, koelkast, en een RVS wasemkap. Hier vindt u ook de trap naar het stuurhuis. De ruime badkamer beschikt over een inloopdouche en wastafel, terwijl het voorschip is ingericht met een werkkamer en enkele ruime kamers waarvan een kamer eventueel in twee slaapkamers kan worden opgedeeld.

Stap binnen in het woonschip “CORNELIS” en ervaar de unieke charme en het comfort van wonen op het water in Amsterdam. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe deze bijzondere woonplek uw nieuwe thuis kan worden.

Welkom thuis, welkom bij aan boord bij de “CORNELIS”.

Kijk voor meer informatie op: Woonboot.nl

Bijzonderheden
Naam: CORNELIS
Casco: Staal geklonken
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 30,59 x 5,39 meter
Liggeld: ± 2.310,- per jaar.
Nutsvoorzieningen: Elektra, water, kabel-tv en riool
Bijzonderheden: 6 zonnepanelen, vloerverwarming door het hele schip middels warmtepomp, houtkachel, moderne keuken en badkamer, energielabel C.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Te Koop

€ 549.000

Met Ligplaats

Adres: Keizersgracht 69-E Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 15m / Breedte: 4m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 28/05/2024

Te Koop

€ 60.000

Zonder Ligplaats

Provincie: Noord-Brabant

Lengte: 18m / Breedte: 6m

Aangeboden sinds: 13/06/2024

Te Koop

€ 579.000

Met Ligplaats

Adres: Jachthavenweg 32-C Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 16.10m / Breedte: 4.70m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 13/05/2024