Selecteer een pagina

Kok Woonbotenmakelaar – Purmerdijk 1-G – Purmerend

Te Koop

 339.000

Kok Woonbotenmakelaar B.V.

Ambachtenstraat 10
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel

www.woonboot.nl

Kok Woonbotenmakelaar

info@woonboot.nl

020-4680940

Status: Te Koop
Vraagprijs: €  339.000
Aanvaarding: In overleg
Conditie: v.o.n.
Adres: Purmerdijk 1-G
Postcode: 1447RG
Plaats: Pumerend
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1895
Oppervlakte: 69 m²
Lengte: 23 m
Breedte: 4.5 m
Aantal Kamer(s): 3
Aantal woonlagen: 1
Ligging: Op fietsafstand van het centrum van Purmerend, omliggend door prachtige natuur.
Aangeboden sinds: 28/05/2024

In de regio Waterland, in de plaats Purmerend, bieden wij dit woonschip aan.

Purmerend, bekend om zijn vele markten en de prachtige omliggende natuur, gelegen in de driehoek Volendam, Zaandam en Amsterdam. Op fietsafstand van het centrum van Purmerend met zijn leuke winkels en horecagelegenheden brengen wij graag dit woonschip bij u onder de aandacht.

Het woonschip “DE NIEUWE WERELD” ooit over de diverse wateren gevaren als vrachtschip en hedendaags een comfortabele woning. We nemen u graag even mee in de historie van dit schip:

In 1895 werd een traditionele platbodem gebouwd op de werf: Bodewes te Maartenshoek. Genaamd Eben Haezer, betekenis: “Tot hiertoe heeft de heer ons geholpen”.
Dit schip, 23 meter lang, is een Aak, type Hagenaar. In 1895 voer het schip nog onder zeil.
Het heeft zgn. “Haagse maten”, om Den Haag in te kunnen varen. De onvermijdelijke Wagenbrug die gepasseerd moest worden was 4.20 m. breed. Het schip is daarom 4.16 m. breed. Het ankerlier, nog aanwezig, had een uniek scharnier waardoor het omgeklapt kon worden om het schip zo klein mogelijk te maken voor de doorvaart.
Het schip vervoerde voornamelijk stenen uit de steenfabrieken langs de grote rivieren naar Den Haag. Eenmaal bij de Waagbrug aangekomen moest de helft van de lading met de hand worden overgeladen om de ondiepte te kunnen nemen. Daarna alles weer inladen en kon er worden doorgevaren.

In 1928 werd het een motorschip. Eind jaren 60 werd het schip gebruikt als varende scheepskerk in en rond de havens van Rotterdam. De dominee sliep in de roef en predikte in het ruim.
Eind jaren 80 werd het schip omgedoopt tot ”DE NIEUWE WERELD” en in authentieke stijl ingetimmerd inclusief bedstede. Daarmee is “DE NIEUWE WERELD” van varend woonschip, via kerk, tot woonschip getransformeerd.

Vanaf 2008 is het schip gemoderniseerd met o.a. nutsaansluitingen en vaste ligplaats in Purmerend. De afgelopen jaren zijn er vele vernieuwingen geweest, zoals o.a. een nieuw zonneterras in 2019, nieuwe dakramen in de koekoek (2020) maar ook de mast is in 2020 vernieuwd.

N.B.: Momenteel wordt er geen liggeld betaald voor de ligplaats/tuingebruik. Per 1 januari 2025 zal hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier huur in rekening gaan brengen per m² voor het waterkavel en per m² voor het oevergebruik. Indien het woonschip voor die datum overgedragen wordt aan een nieuwe eigenaar, zal deze gebruik kunnen maken van het overgangsrecht voor 3 jaar groeiregeling. De huur zal dan stapsgewijs (1e jaar 25%, 2e jaar 50%,
3e jaar 75%) naar het volledige 100% tarief groeien.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan maken we graag een afspraak voor bezichtiging.

Bij voor meer informatie: Woonboot.nl

Bijzonderheden:
Naam: DE NIEUWE WERELD
Casco: IJzer
Opbouw: Staal/hout
Afmetingen: ± 23 x 4,5 meter
Liggeld: ± € 1.500,- per jaar (schatting: zie uitleg in tekst)
Nutsvoorzieningen: Elektra, telefoon, kabel-tv en riool.
Bouwer: Gebouwd te Maartenshoek

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Te Koop

€ 759.000

Met Ligplaats

Adres: Kalf 63 Zaandam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 15.1m / Breedte: 6.4m

Kamers: 5

Aangeboden sinds: 28/05/2024

Te Koop

€ 415.000

Met Ligplaats

Provincie: Friesland

Lengte: 26.50m / Breedte: 6.50m

Aangeboden sinds: 12/03/2024

Te Koop

€ 699.000

Met Ligplaats

Adres: Haringbuisdijk 961 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 05/07/2023