Selecteer een pagina

Ruime woonark MET ligplaats in Utrecht

Verkocht

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 2615357

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  519.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ark eigendom, vaste ligplaats overheid
Conditie: v.o.n.
Adres: Merwedeplantsoen 77
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1995
Woon oppervlakte: 155 m²
Lengte: 14 m
Breedte: 6.2 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: Centrale verwarming, Remeha Avanta
Ligging: In/aan het Merwedekanaal
Inrichting: Tuin en terras aan woonark
Parkeren: In/langs de straat
Aangeboden sinds: 27/02/2021

Wilt u in Utrecht wonen, de vrijheid van wonen op het water ervaren, voldoende woonruimte in een woonark ter beschikking hebben en ook nog gebruik kunnen maken van een terras boven water en een tuin van ruim 100 m2 ? Dan bent u in deze woonark met twee woonlagen aan het juiste adres. In de gemeente Utrecht, in het brede water van het Merwedekanaal, ligt deze woonark rustig te dobberen. De ark is al wat ouder maar is gezellig ingericht en prima bewoonbaar.

> Indeling <
Boven zijn vanuit de hal een toilet en badkamer bereikbaar. Naar rechts is de woonkamer met een open keuken (totaal circa 62 m2) te bereiken. Vanuit de woonkamer is een groot terras toegankelijk.

Vanuit de woonkamer is een wenteltrap te betreden naar de benedenverdieping, die zich deels onder waterniveau bevindt. Daar zijn vier slaapkamers en een werkkamer gesitueerd, met afmetingen respectievelijk (in meters, circa)
slaapkamer 1: 5,54 x 4,90
slaapkamer 2: 4,03 x 2,69
slaapkamer 3: 4,16 x 2,69
slaapkamer 4: 3,45 x 2,75
werkruimte: 5,10 x 2,75
Overigens is slaapkamer 4 vanuit de hal via een separate wenteltrap te bereiken.

> Ligplaats en oever <
De woonark ligt op een vaste ligplaats van de rijksoverheid, opgenomen in de Havenatlas van de gemeente Utrecht. Een strook grond op de oever is in gebruik als tuin, met onder meer een schuur. Een deel van de tuin is verhard met een terras. Op of aan de ark is een terras aanwezig, te bereiken vanaf de oever en via een schuifpui in de woonkamer. Het terras heeft als afmetingen circa 3,60 x 6 meter.
De woonark ligt in een rij woonboten, een wandelpad loopt langs de tuinen, langs een plantsoen. Parkeren is gratis mogelijk in de straat naast het plantsoen.

> Onderhoud <
De ark heeft een betonnen casco en hoeft niet voor periodiek onderhoud naar een werf.

> Comfort <
Door centrale verwarming met een Remeha Avanta combiketel wordt de woonark comfortabel verwarmd. De ark is aangesloten op de riolering en heeft een eigen rioolpomp. Vanzelfsprekend zijn er aansluitingen op onder meer elektriciteit en aardgas.

> Locatie <
De woonark bevindt zich op een aantrekkelijke locatie, dicht bij openbaar vervoer en andere voorzieningen en op goede bereikbaarheid vanaf de snelwegen A12, A2 en A27. In de buurt vindt u onder meer supermarkten en scholen.

> Heerlijk varen <
Er is gelegenheid bij de woonark een recreatievaartuig af te meren, waarmee een ruim gebied bevaren kan worden. Onder meer is het centrum van Utrecht goed bereikbaar voor een mooie tocht door singels en grachten.

> Merwedekanaalzone <
In de gemeente Utrecht wordt gewerkt aan plannen voor de Merwedekanaalzone, een gebied aan de overzijde van het kanaal dat zich uitstrekt van de Jaarbeurs tot aan de snelweg A12. Het is de bedoeling dat de komende jaren 10.000 woningen gebouwd kunnen worden, met een uitgekiend plan aan voorzieningen van winkels, scholen, een zorgcentrum en horeca.
De wijk wordt autovrij en ingericht op gebruik door fietsers en voetgangers. Er is een mogelijkheid dat naast deze woonark (die te koop aangeboden wordt en blijft) een fietsers/voetgangersbrug zal komen. Als die brug er komt zal op die plaats de woonark (nu dus de buur-ark) verdwijnen.

> Financiering <
De woonark is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een woonboothypotheek mogelijk bij de Rabobank, die daarvoor specifieke voorwaarden hanteert.
Een gunstige bijkomstigheid: deze woonboot wordt verkocht op basis van levering V.O.N. (vrij op naam). De koper hoeft niet de notariskosten voor de levering te betalen (die betaalt de verkoper) en er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

> Kortom <
…een fijne woonark, met prettige binnen- en buitenruimte op een aantrekkelijke locatie.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP MET DRIJVEND WONEN VIA 030 2615357 of info@drijvendwonen.nl

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Jutfasepad 5 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 16.80m / Breedte: 6.50m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 24/05/2021

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Provincie: Zuid-Holland

Aangeboden sinds: 23/03/2021

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Provincie: Utrecht

Lengte: 10.5m / Breedte: 2.5m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 27/02/2021