Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Utrechtsestraatweg 84 Nieuwegein

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  298.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ligplaats van Rijksoverheid
Conditie: k.k.
Adres: Utrechtsestraatweg 84
Postcode: 3438 AR
Plaats: Nieuwegein
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1924
Oppervlakte: 130 m²
Woon oppervlakte: 120 m²
Lengte: 32 m
Breedte: 5.5 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Leidingwater
Verwarming: CV
Ligging: In nautische omgeving
Inrichting: Dak- en dekterras
Parkeren: Openbaar gratis
Aangeboden sinds: 24/05/2021

DIT WOONSCHIP IS VERKOCHT

Groot karakteristiek woonschip in Nieuwegein

Op een vaste ligplaats aan de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein ligt dit grote karakteristieke woonschip. Het betreffende deel van het Merwedekanaal is ingericht voor het permanent afmeren van schepen. Hier kunt u wonen in een nautische sfeer en volop genieten van de waterbeleving. Het schip kan zodanig omgebouwd worden dat het om te bewonen veel binnen- en buitenruimte biedt. Hier heeft u een ideale mogelijkheid om thuis een voortdurend vakantiegevoel te hebben.

Het schip, met de fraaie naam De Jonckheer van Jutphaas, is lange tijd in gebruik geweest als partyschip. Nu is de tijd gekomen dat het verder kan gaan als woonschip. Het voormalige gebruik heeft als voordeel dat er veel ramen zijn, waardoor woonruimtes met veel licht en uitzicht te creeeren zijn.

LET OP:
Het schip wordt nadrukkelijk aangeboden en verkocht in de huidige staat waarin het zich bevindt na het laatste gebruik als partyschip. In het schip zijn de technische installaties en voorzieningen van tijdens dat gebruik nog aanwezig. Een volgende eigenaar kan beslissen of en op welke wijze het schip op legale wijze zodanig verbouwd kan worden dat het naar eigen inzicht geschikt zal zijn voor bewoning.
Om het geschikt te maken met een indeling met onder meer slaapkamers, een keuken, een badkamer, zal (afhankelijk van de gekozen uitvoering daarvan) een flinke investering nodig zijn.

De afmetingen van het schip zijn fors, met een lengte en breedte van circa 32 x 5,5 meter. Het kan ingericht worden met woonruimtes die verdeeld zijn over twee woonlagen.
Beneden is de grootste ruimte circa 16,85 x 4,45 meter. Een ruimte daarvoor (voorheen de keuken) is circa 1,98 x 4 meter.
Boven is de grootste ruimte circa 7 x 3,90 meter. Daarachter bevindt zich op hetzelfde vloerniveau een dakterras en daarachter op iets lager niveau het achterdek. Voor de bovenruimte is het stuurhuis aanwezig. Vooral vanuit de bovenruimtes is er een prachtig uitzicht over het water, in de breedte- en lengterichting van het water.

Overige bestaande ruimtes zijn ingericht als onder meer toiletten en technische ruimtes en kunnen naar believen aangepast worden.

Het schip is technisch in prima staat. Voor onderhoud aan het stalen casco is het voor de laatste keer in 2018 naar een scheepswerf geweest. Een vlakrapport dat destijds gemaakt werd is aanwezig, de staaldiktes zijn ruim boven de norm.

De ligplaats van De Jonckheer van Jutphaas is een vaste ligplaats in de gemeente Nieuwegein, met een eigen adres en omgevingsvergunning voor bewoning. Er is geen gebruik van de oever toegestaan. Momenteel is er (nog) geen aansluiting voor water, wel is er een aansluiting op elektriciteit.

De ligplaats wordt gehuurd van de Rijksoverheid. Er is een ligplaatsvergunning/ontheffing van Rijkswaterstaat. Voor gebruik van de ligplaats wordt huur betaald aan het Rijksvastgoedbedrijf.
Het schip mag eventueel vervangen worden door een ander woonschip. Deze locatie is bedoeld voor schepen, hier zijn geen arken toegestaan.

Het schip wordt verkocht en geleverd op basis van k.k. (kosten koper). De verkoper kiest de notaris (met ervaring met woonboten). Een voordeel: het schip is een roerende zaak, er is geen overdrachtsbelasting te betalen.

De Jonckeer van Jutphaas is ingeschreven in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is voor woonboten alleen bij de Rabobank een hypotheek mogelijk, met een aantal specifieke voorwaarden (waaronder een benodigd deel eigen geld).

Heeft u interesse in dit woonschip, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij (woon)schepen is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Het uiteindelijke aantal m2 is afhankelijk van op welke wijze het schip verbouwd en ingericht zal worden. Serieuze gei?nteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

Overigens geldt voor woonboten niet de 3 dagen bedenktijd.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Veenendaalkade 563 's-Gravenhage

Provincie: Zuid-Holland

Lengte: 20m / Breedte: 5m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 21/03/2021

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Raamgracht 37-G Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 11m / Breedte: 4m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 05/07/2023

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Provincie: Utrecht

Lengte: 15m / Breedte: 3.7m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 27/02/2021