Selecteer een pagina

Woonark met ligplaats in Purmerend te ruil voor ark met ligplaats in Amsterdam

Te Ruil

N.o.t.k.

Marleen Leussink

marleenleussink@gmail.com

0615507804

Status: Te Ruil
Vraagprijs: N.o.t.k.
Aanvaarding: Te ruil
Conditie: Zeer goed
Adres: Wheredijk 30
Postcode: 1443 TB
Plaats: Purmerend
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1995
Oppervlakte: 240 m²
Woon oppervlakte: 140 m²
Lengte: 5.04 m
Breedte: 14.02 m
Aantal Kamer(s): 4
Aantal woonlagen: 2
Tapwater: Leidingwater
Verwarming: Stadsverwarming
Ligging: In breed water nabij centrum
Inrichting: Tuin van 100m2 op dijk
Parkeren: Vrij parkeren in woonwijk achter ark
Aangeboden sinds: 22/09/2021

Op het mooiste plekje van de Purmerendse Where bieden wij onze woonark met ligplaats te ruil aan. Wij, Paul en Marleen, willen vanwege ons werk graag verhuizen naar Amsterdam. We werken daar respectievelijk als rondvaartschipper en persoonlijk begeleider in de zorg. Wij zoeken een waterbewoner die met ons van ark en ligplaats zou willen ruilen. Dus woon je op het water in Amsterdam en heb je behoefte aan meer ruimte en rust? Dan is onze ark misschien iets voor jou.

De ark ‘Sterrenstof’ ligt op de Where in Purmerend, waar je – ondanks dat je vlakbij ‘het stadje’ bent – toch een gevoel van rust ervaart. De ark is in 1992 gebouwd en in 1995 op geleverd door Spruyt Waterwoningen. Toen wij hier in 2018 kwamen wonen, is een inspectie van de ark gedaan. De ark en betonnen bak zijn in goede staat bevonden.

Indeling
Als je de poort opent vanaf de Wheredijk, kom je terecht in een weelderige, omheinde tuin van 100m2 met schuur en opslagruimte. Hier kun je in de zomer de schaduw opzoeken of de barbecue aansteken. Aan de zijkant van de ark is ruimte om een bootje neer te leggen.

Via een trap naar de voordeur kom je de ark binnen. In de gang zit de meterkast en de deur naar de badkamer met douche en toilet. Hier bevindt zich ook de trap naar de onderste verdieping en de deur naar de woonkamer. De woonkamer is bij de koop voorzien van een nieuwe laminaatvloer met betonlook een nieuwe radiatorombouw. Alle muren, kozijnen, deuren en keukenkasten zijn toen ook opgefrist met een lik verf. De houtkachel hebben we verplaatst naar het midden van de woonkamer, zodat je in de winter gezellig om het knapperende haardvuur kunt zitten. De eettafel hebben we voor de openslaande deuren naar het water geplaatst. Tijdens het eten, borrelen of thuiswerken heb je zo mooi zicht op het water én op het drijvende vlot, die we ook wel onze ‘voortuin’ noemen. De open keuken bevat alle benodigde apparatuur zoals een oven, vaatwasser en elektrische kookplaat, maar is op den duur aan vervanging toe.

Op de benedenverdieping zijn drie slaapkamers, een wasruimte en een bergruimte. In de gang is ruimte voor een kledingkast en ook onder de trap is ruimte om spullen op te bergen. Alle vertrekken hebben een raam waardoor voldoende daglicht naar binnen komt. Voor elk raam zijn horren geplaatst.

Vernieuwingen

 • Badkamer is in 2018 geheel vernieuwd
 • Binnenkant en buitenkant van ark in 2018 geschilderd
 • Vaatwasser in de keuken ingebouwd in 2018
 • In 2019 is een nieuw vlot van Havenhout Zaanstad voor de ark gelegd, inclusief ligbank en zwemtrap
 • In 2020 zijn bestaande drijflichamen onder de ark opnieuw gevuld en baggerwerkzaamheden uitgevoerd
 • Dit jaar wordt het dak vernieuwd
 • We laten jaarlijks de kachel controleren
 • Op dit moment werkt het Hoogheemraadschap aan vernieuwing van de dijk die aan de tuin grenst. De dijk zal worden voorzien van een apart voet- en fietspad en een bloemenweide.

Voorzieningen en bereikbaarheid
De ark ligt dichtbij het stadje van Purmerend en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer – de treinstations Purmerend en Purmerend Overwhere zijn op 5 minuten fietsafstand. Ook zijn er bushaltes in de buurt, waar om de tien minuten een bus naar Amsterdam vertrekt. Parkeren kan gratis in de woonwijk achter de dijk. Het is mogelijk om met je auto de dijk op te rijden. In de tuin is eventueel ruimte om een (elektrische) parkeerplaats te maken. Voorzieningen zoals supermarkt, school en huisarts bevinden zich op loopafstand.

Liggeld
In de toekomst zal het Hoogheemraadschap liggeld gaan vragen – de onderhandelingen zijn nog gaande. Per individuele ark zijn berekeningen gemaakt. Op basis hiervan verwachten wij dat het liggeld rond de €120 per maand zal bedragen.

Waarom zou je op ark Sterrenstof willen wonen?
Het vlot vinden wij de mooiste plek van de woonark, waar je op een mooie zomerdag heerlijk kunt loungen en het getingel van de bruggen hoort en een parade aan bootjes voorbij ziet komen. Ook kun je heerlijk zwemmen in de Where. Toch is de woonkamer met houtkachel in de winter ook erg gezellig. Als je hier komt wonen, krijg je er leuke buren bij. We komen niet dagelijks bij elkaar over de vloer, maar er heerst wel een gevoel van saamhorigheid op de dijk. Door de komst van veel nieuwe inwoners, wordt Purmerend bovendien steeds leuker. Je kunt winkelen in ‘het stadje’ of een hapje eten op de altijd gezellige Koemarkt, maar ook de natuur is om de hoek. Suppen door het prachtige Waterland bijvoorbeeld, of op de fiets naar de Beemster, waar je groente, fruit en zuivel rechtstreeks bij de boer haalt. Voor nog meer sfeerimpressies, lees ook onze oproep in VLOT Magazine.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via marleenleussink@gmail.com of 06-15507804. We horen graag van je!

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Andere aanbiedingen:

Te Ruil

N.o.t.k.

Met Ligplaats

Adres: Wheredijk 30 Purmerend

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 5.04m / Breedte: 14.02m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 22/09/2021