Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Veilinghavenkade 44 Utrecht

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  435.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Eigen ligplaats met bijbehoren
Conditie: k.k.
Adres: Veilinghavenkade 44
Postcode: 3521 AK
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1923
Oppervlakte: 110 m²
Woon oppervlakte: 110 m²
Lengte: 32 m
Breedte: 5 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 1
Tapwater: Verwarmd via boiler
Verwarming: CV
Ligging: In historische haven
Inrichting: Buitenruimte op schip
Parkeren: Eigen plaats in parkeergarage
Aangeboden sinds: 23/07/2023

Het comfortabele historische woonschip Amiga is te koop, met een ligplaats op een aantrekkelijke locatie.

Dit fraaie woonschip ligt op een vaste ligplaats voor permanente bewoning in de Utrechtse Veilinghaven. Het is een ligplaats met zeer gunstige voorwaarden, met erbij onder meer een vaste parkeerplaats in een parkeergarage en gebruik van werk- en bergruimte in een gemeenschappelijk loodsgebouw, tevens geschikt voor recreatie (BBQ, feestje, borrel) en ook nog twee bergingen in de kademuur.

Het woonschip ligt gezamenlijk met 14 andere woonschepen in de haven die speciaal voor deze historische schepen gecreëerd is in de voormalige haven van de Utrechtse groenteveiling. Nadat de haven niet meer in gebruik was voor de veiling werd hij geschikt gemaakt voor het afmeren van 15 woonschepen. Het eindresultaat is een gezellige haven met een fijne kade, de zogenoemde “U- Trechters”, een restaurant en een afmeerplaats voor het bijzondere Utrechtse Statenjacht.

Het woonschip is een voormalig vrachtschip, dat oorspronkelijk gebouwd werd in 1923 en later zorgvuldig omgebouwd werd tot comfortabel “varend” woonschip voor permanente bewoning op een vaste ligplaats. Met een forse lengte van bijna 32 meter en een breedte van circa 5 meter is het groot genoeg om met meerdere personen te bewonen. Het heeft een indeling als volgt.

De ingang bevindt zich in de stuurhut. Vanuit daar is een niveau lager de keuken te betreden. Het is een open keuken, van vele moderne gemakken voorzien (vaatwasser, koelkast, vriezer, combi-oven), met voldoende ruimte voor een eettafel. Op een iets lager niveau is de vloer van de woonkamer.
Vanuit de woonkamer is er richting de voorkant van het schip een gang, met van daaruit een badkamer en twee kleine slaapkamers en een grote slaapkamer bereikbaar.
Tussen de stuurhut en de woonvertrekken bevindt zich een toilet. Vanuit de stuurhut is naar de achterzijde een niveau lager de roef bereikbaar, een prachtige ruimte, afgewerkt met veel hout, die bijvoorbeeld als werk en/of slaapvertrek gebruikt kan worden.

De stuurhut is een fijne plek om te zitten en kijkend over het water en de kade te mijmeren. Het schip heeft een totaal van zes kamers: de woonkamer, de stuurhut en vier slaapkamers.

Aan de voorzijde bevindt zich in het schip een bergruimte van circa 5 m2, die te bereiken is via een externe toegang. De buitenzijde van het schip aan de achterzijde kan als terras gebruikt worden. Een locatie om heerlijk buiten te genieten van het uitzicht over het brede water, met eenden en andere watervogels als gezellige buurtbewoners. En wilt u naar keuze in de zon of juist in de schaduw zitten? Aan de voorzijde van de stuurhut is ook nog een deel te gebruiken als terras.

Er is de mogelijkheid bij het woonschip een recreatievaartuig af te meren. Zo kunt u een rondje door de singels en gracht van Utrecht varen, of verder weg. Of wilt u liever op een andere manier van het water genieten? U stapt zo vanuit uw drijvende woning op uw SUP-board of in uw kano.

De ligplaats is in gebruik op basis van erfpacht die eeuwigdurend afgekocht is. U hoeft dus voor het gebruik geen liggeld of een canonbedrag of iets dergelijks te betalen.
Bij het gebruik van de ligplaats zijn twee stallingsvoorzieningen in de kademuur voor onder meer fietsen inbegrepen (totaal circa 3,75 m2). Ook is er een vaste parkeervoorziening voor een auto onder een gebouw op circa 350 meter afstand. Bovendien is er voor de eigenaren van de woonschepen een gemeenschappelijk gebouw met een steiger, een werk/recreatieruimte en individuele bergingen (de eigen berging heeft een oppervlakte van circa 7,27 m2, waarvan circa 3,5 m2 zolderruimte is).

De ligplaats is bij de kenmerken aangegeven als deelperceel van het veel grotere gehele perceel. De oppervlakte van het deelperceel is berekend op basis van de afmetingen van het schip: 32 x 5 is circa 160 m2.

De Veilinghaven is gesitueerd in een gunstige omgeving, met winkels, restaurants en andere voorzieningen. En niet te vergeten: het Centraal Station bevindt zich op de spreekwoordelijke steenworp afstand.

Het woonschip is in goede staat van onderhoud. De eigenaren hebben de laatste jaren veel gedaan aan de inrichting en aan de vloer, de wanden en het dak (onder meer de isolatie).
Schepen met een stalen casco dienen voor periodiek onderhoud naar een werf te gaan, gewoonlijk (op basis van wat de verzekering eist) bijvoorbeeld om de 7 jaren. De Amiga is goed verzekerd bij EOC Scheepsverzekeringen en is in 2021 nog naar de werf geweest.

Het schip wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming. Het leidingwater wordt verwarmd door een elektrische 75 liter boiler.
Er zijn aansluitingen voor onder meer elektriciteit, drinkwater en aardgas. Afvalwater wordt via een eigen rioolpomp automatisch afgevoerd naar de gemeentelijke riolering.

Op basis van de woonboot als registergoed en het erfpachtrecht is een hypotheek mogelijk, gewoonlijk bij de Rabobank of bij Orange Credit. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Over het waardedeel van het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en abeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetnstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Utrechtse Jaagpad 56 c Leiden

Provincie: Zuid-Holland

Lengte: 19.5m / Breedte: 4.5m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 23/07/2023

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Veilinghavenkade 44 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 32m / Breedte: 5m

Kamers: 5

Aangeboden sinds: 23/07/2023

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Levantkade 56 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 29.9m / Breedte: 6.78m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 25/01/2024