Selecteer een pagina

Drijvend Wonen – Utrechtsejaagpad 56 c

Verkocht

Drijvend Wonen

www.drijvendwonen.nl

Niek van der Sluis

info@drijvendwonen.nl

030 261 53 57

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  200.000
Aanvaarding: In overleg
Eigendomssituatie: Ligplaats gemeente Leiden
Conditie: k.k.
Adres: Utrechtse Jaagpad 56 c
Postcode: 2313 LB
Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Beton
Bouwjaar: 1960
Oppervlakte: 74 m²
Woon oppervlakte: 74 m²
Lengte: 19.5 m
Breedte: 4.5 m
Aantal Kamer(s): 4
Aantal woonlagen: 1
Tapwater: Verwarmd via combiketel
Verwarming: CV
Ligging: Aan kade
Inrichting: Terras aan woonark
Parkeren: Openbaar betaald
Aangeboden sinds: 23/07/2023

>>>Er is erg veel belangstelling voor deze woonboot. Nieuwe aanmeldingen voor bezichtigingen zijn niet meer mogelijk. Met de mensen die aanvankelijk reageerden werd een traject van bezichtigen en bieden bij inschrijving gestart. Anderen kunnen niet meer bezichtigen en bieden (ook niet ongezien bieden).<<<

Woonark met betonnen casco op aantrekkelijke locatie in Leiden.

Wilt u op het water wonen in Leiden? In een woonark die u naar eigen inzicht kunt opknappen of vervangen? Dan is deze ark waarschijnlijk interessant voor u.

LET OP:
Deze woonark verkeert in slechte staat van onderhoud. Daarop is de lage vraagprijs gebaseerd.

De woonark is momenteel verhuurd. Het is niet passend met de bewoners contact op te nemen. Zij kunnen geen vragen beantwoorden. Vragen kunt u stellen aan de verkopende makelaar via e-mail of telefonisch.

De woonark met een lengte van bijna 20 meter en een breedte van circa 4,5 meter (binnen circa 18,10 x 4,10 meter) heeft een indeling als volgt.

Van links naar rechts is er eerst slaapkamer 1 (met een balkon) over de volle breedte van de ark. Daarna bevinden zich naast de gang achtereenvolgens slaapkamer 2, slaapkamer 3, de badkamer en de keuken. Als laatste, geheel rechts, is er de woonkamer met een lengte van circa 6,75 meter.

De afmetingen van de vertrekken zijn achtereenvolgens:
Slaapkamer 1 circa 2,64 x 4,10 m
Slaapkamer 2 circa 2,65 x 3 m
Slaapkamer 3 circa 2,28 x 3 m
Badkamer circa 1,18 x 3 m
Keuken circa 2,05 x 3 m
Woonkamer circa 6,75 x 4,10 m

Onder de vloer is er in de betonnen bak bergruimte.

De ark is gelegen op een locatie met woonboten aan het Utrechtse Jaagpad, in het water van de Nieuwe Rijn, nabij het centrum van Leiden.
Het Utrechtse Jaagpad is een redelijk rustige en autoluwe straat. Het historische centrum van Leiden, de winkelstraten, de markt, restaurants en andere uitgaansgelegenheden zijn allen op korte afstand.

De buitenruimte is een balkon aan de slaapkamer, met afmetingen circa 1,20 x 4,10 m. Er is geen andere buitenruimte. De woonark ligt aan een kade (de openbare weg).

Vanuit de ark kunt u zo het water op, op een SUP-board of een klein recreatievaartuig. Leiden is een vaarstad bij uitstek. Vanuit de Nieuwe Rijn zijn er goede vaarverbindingen met o.a. de binnenstad van Leiden, de Vlietlanden en de Kagerplassen.

De woonboot met een enkele woonlaag is gebouwd op een betonnen casco en hoeft dus niet voor periodiek onderhoud uit het water. Het bouwjaar is onbekend. Vermoedeljk is de ark gebouwd in de periode 1960-1970.

Deze woonboot heeft nogal wat achterstallig onderhoud. De badkamer en keuken zijn verouderd. Het dak en de kozijnen hebben aandacht nodig. Met name de constructie boven het grote kozijn in de woonkamer aan de walzijde is sterk verzwakt.
Het is mogelijk de woonark op te knappen en naar uw eigen inzicht in goede staat te (laten) brengen. Ook kunt u besluiten de woonark te vervangen door een andere, nieuw te bouwen, woonark. Op deze locatie zijn geen (hoge) woonboten met twee woonlagen toegestaan.

De ark heeft aansluitingen op elektriciteit, gas en water (en kabel). Voor het afvalwater is er een rioolpomp onder de vloer in de betonbak, die automatisch het afvalwater naar de gemeentelijke riolering afvoert.

De woonark is momenteel in bewoonde/verhuurde staat. De foto's van de binnenzijde zijn aangepast, met persoonlijke zaken onherkenbaar gemaakt. De ark wordt in onbewoonde staat geleverd, vrij van huur.

De ligplaats is van de gemeente Leiden en wordt gebruikt op basis van een ligplaatsvergunning. Voor het gebruik van de ligplaats wordt aan de gemeente Leiden € 975,- per jaar betaald.

De woonboot kan als registergoed ingeschreven worden in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Een hypotheek is gewoonlijk mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit. Voor actuele mogelijkheden en doorverwijzing kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Buiksloterdijk 489 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 14m / Breedte: 6m

Kamers: 3

Aangeboden sinds: 28/05/2024

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Broekermeerdijk 23 Broek in Waterland

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 16m / Breedte: 6.20m

Kamers: 5

Aangeboden sinds: 03/10/2023

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Wittenburgergracht 8 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 15.35m / Breedte: 5m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 27/03/2024