Selecteer een pagina

Kok Woonbotenmakelaar – Oudeschans 5-P Amsterdam

Verkocht

Kok Woonbotenmakelaar B.V.

Ambachtenstraat 10
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel

www.woonboot.nl

Kok Woonbotenmakelaar

info@woonboot.nl

020-4680940

Status: Verkocht
Vraagprijs: €  895.000
Aanvaarding: In overleg
Conditie: v.o.n.
Adres: Oudeschans 5-P
Postcode: 1011 KP
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1916
Oppervlakte: 140 m²
Lengte: 34 m
Breedte: 5.05 m
Aantal Kamer(s): 5
Aantal woonlagen: 1
Verwarming: Cv ketel
Ligging: Uniek en uitstekend bereikbaar
Aangeboden sinds: 05/07/2023

Op één van de mooiste plekjes in het historische centrum van Amsterdam onder de Montelbaanstoren mogen wij dit goed onderhouden en zeer praktische woonschip aanbieden.

De ligging is uniek en uitstekend bereikbaar met het OV. Gelegen tussen de Nieuwmarkt/Lastagebuurt en het Centraalstation, de Nemo en het Damrak, de historische binnenstad en het IJ. En natuurlijk (het uitzicht op) de Montelbaanstoren niet te vergeten, gebouwd begin 16e eeuw als onderdeel van een verdedigingsgracht, als baken van dit historisch stukje Amsterdam.

Het schip heeft een compleet stalen dakterras over de hele lengte. Het ligt aan de binnenzijde van een ander woonschip, met recht van overpad aan de voorzijde. De fraaie ligging en lichtinval in het schip zijn absoluut extra aandachtspunten en bijzonder te noemen!
De afmetingen van het schip zijn uniek en nagenoeg niet meer mogelijk in het centrum van Amsterdam!

Het woonschip Avontuur biedt ± 140 m² woonruimte met een (door een architect) doordachte, praktische indeling. Via de kajuit is er een ruime entree met een trap naar beneden. U komt gelijk in een zitgedeelte met grote ronde bank ingebouwd in het achteronder. Op deze bank gezeten kunt u, als alle schuifdeuren open staan, 34 meter ver kijken, waardoor u de enorme lengte van het woonschip ervaart.
Daarna daalt u nog twee treden af en betreedt u de keuken, eet- en woonkamer. De keuken is modern met vaatwasser, grote oven, koelkast met een mooi licht bamboe keukenblad. In de eet/woonkamer staat een Scandinavische houtkachel. Midden in de woonkamer bevindt zich een koekoek van 3×1 meter die volledig open te schuiven is, zodat u midden in de boot heerlijk van de avondzon kunt genieten in de hangmat onder het ‘open dak’.
Via de gang vanuit de woonkamer komt u in de master bedroom, toilet en badkamer (met bad en douche), waskamer voor wasmachine en droger en een kleine slaapkamer. Alles voorzien van handige schuifdeuren, zodat je er eenvoudig één grote ruimte van kan maken. Verder in de punt van het schip nog een extra studeer/woonkamer en doucheruimte met toilet voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Het woonschip is zowel van binnen als van buiten uitstekend onderhouden. De Avontuur zit mooi in de verf en is ingetimmerd met duurzame materialen. Het volledige schip is goed geïsoleerd, waardoor u in de zomer koelte ervaart en in de winter voldoende warmte wordt binnen gehouden met de convectoren (merk Jaga). Het schip beschikt over veel mooie patrijspoorten en fraaie houtenkozijnen voorzien van isolatieglas. De CV ketel is in 2018 vernieuwd. Beide badkamers hebben een aparte rioolpomp installatie. In oktober 2017 heeft De Avontuur haar periodieke keuring van het onderwaterschip ondergaan en is geheel goedgekeurd weer te water gelaten. Een keuring is in 2024 pas weer nodig.

Wij begrijpen natuurlijk dat u enthousiast en benieuwd bent. Wij delen dat graag, dus bel ons voor een afspraak.

Wilt u meer foto’s ga naar: Woonboot.nl – Oudeschans 5-P Amsterdam

Bijzonderheden:
Naam: AVONTUUR
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 34 x 5,05 meter
Liggeld: ± € 2.262 per jaar (2022)
Nutsvoorzieningen: Elektra, gas, water, telefoon/internet en riool
Bouwer: Gebouwd te Roodevaart.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Ijsbaanpad 94-B Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Lengte: 20m / Breedte: 5m

Kamers: 4

Aangeboden sinds: 05/07/2023

Verkocht

Verkocht

Zonder Ligplaats

Adres: Rietpolderweg 6 Leidschendam

Provincie: Zuid-Holland

Lengte: 11.25m / Breedte: 3.60m

Kamers: 2

Aangeboden sinds: 22/08/2023

Verkocht

Verkocht

Met Ligplaats

Adres: Veilinghavenkade 44 Utrecht

Provincie: Utrecht

Lengte: 32m / Breedte: 5m

Kamers: 5

Aangeboden sinds: 23/07/2023