Selecteer een pagina

Kok Woonbotenmakelaar – Van Diemenkade 13 – Amsterdam

Te Koop

 515.000

Kok Woonbotenmakelaar B.V.

Ambachtenstraat 10
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel

www.woonboot.nl

Kok Woonbotenmakelaar

info@woonboot.nl

020-4680940

Status: Te Koop
Vraagprijs: €  515.000
Aanvaarding: In overleg
Conditie: v.o.n.
Adres: Van Diemenkade 13
Postcode: 1013 CR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Ligplaats: Met Ligplaats
Casco: Staal
Bouwjaar: 1926
Oppervlakte: 95 m²
Woon oppervlakte: 95 m²
Lengte: 27 m
Breedte: 4.86 m
Aantal Kamer(s): 4
Aantal woonlagen: 1
Verwarming: CV ketel, WOOD_STOVE
Ligging: In de beroemde Houthaven in Amsterdam.
Aangeboden sinds: 27/03/2024

In de beroemde Houthaven in Amsterdam ligt “KING JOHN” te wachten op een nieuwe eigenaar !!

“KING JOHN”, een historisch stuk van William Shakespeare wat zich afspeelt ten tijde van het koningschap van koning John, die regeerde van 1199 tot 1216. Voelt u zich ook straks een “KING” als u de trotse bezitter bent van dit woonschip?.

“KING JOHN” is het type luxe motor met een woonoppervlakte van ± 95 m2 liggend in de Houthaven van Amsterdam omringd door historische pakhuizen. Een omgeving wat volop in ontwikkeling is. Via de stuurhut komen we via een trap in de roef alwaar een heerlijke rondzit met vaste banken is gecreëerd. De ultieme plek om met een groot gezelschap te ‘tafelen’. Middels de doorloop bereiken we de ruime woonkamer welke in open verbinding met de keuken staat. Patrijspoort zorgen voor veel lichtinval en hardhouten vloeren alsmede een houtkachel geven het een sfeervolle uitstraling. Er is efficiënt gebruik gemaakt van de rondingen van het schip door vele vaste ingebouwde kasten. Aansluitend bevindt zich de slaapkamer. In het voorschip zijn nog diverse vertrekken die naar eigen smaak verder afgewerkt dienen te worden.
Maar na deze investering heeft u een waar waterpaleisje met een heerlijk groot dakterras. Op het schip is veel buitenruimte te vinden… een grote eettafel of een heerlijke loungebank?

“KING JOHN” is in 2022 voor periodiek onderhoud naar de werf geweest en uiteraard goedgekeurd te water gelaten. Een herkeuring is pas in 2028 nodig.

“KING JOHN” ligt in de beroemde Houthaven van Amsterdam, een gebied volop in ontwikkeling waarbij de definitieve ligging nog bepaald dient te worden. De verwachting is dat de schepen eerst nog worden verplaatst naar een tijdelijke ligplaats i.v.m. werkzaamheden aan de steiger.
Medio 2027/2028 of wellicht al eerder wordt bekend op welke ligplaats het schip definitief wordt afgemeerd, deze procedure zal in overleg met de bewoners worden doorlopen. De Houthaven is zeer populair en zal zicht positief ontwikkelen door de prachtige ligging tussen de stad en de haven.

“KING JOHN” heeft recht op een ligplaats van 35 meter en deze zal dan ook gelijkwaardig of zelfs beter zijn dan de huidige ligging.

Wie wordt de nieuwe koning op het water en neemt deze uitdaging aan?

Kijk voor meer informatie op Woonboot.nl

Bijzonderheden:
Naam: KING JOHN
Casco: Staal
Opbouw: Staal/hout
Afmetingen: ± 27 x 4.86 meter (casco).
Liggeld: € 1.436,- per jaar
Nutsvoorzieningen: Water, elektra en riool. Geen aardgas.
Bouwer: Gebouwd bij W.F. Maas te Leiden.

Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Een woonboot is een roerend goed waarbij de bedenktijd van 3 dagen niet van toepassing is en een mondelinge overeenkomst bindend is.
Per 1 januari 2022 is de wet opkoopbescherming van kracht hetgeen betekent dat gemeenten een zelfbewoningsplicht kunnen opleggen bij aankoop. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de betreffende gemeente.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere aanbiedingen:

Te Koop

€ 495.000

Met Ligplaats

Adres: Oude Engelenseweg 15 Den Bosch

Provincie: Noord-Brabant

Lengte: 38m / Breedte: 5m

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 23/07/2023

Te Koop

€ 719.000

Met Ligplaats

Adres: Haringbuisdijk 961 Amsterdam

Provincie: Noord-Holland

Kamers: 6

Aangeboden sinds: 05/07/2023

Te Koop

€ 415.000

Met Ligplaats

Provincie: Friesland

Lengte: 26.50m / Breedte: 6.50m

Aangeboden sinds: 12/03/2024